Werkwijze

Er komt nogal wat kijken bij het afsluiten van een hypotheek. Bij een eerste hypotheek is alles nieuw en is goede informatie over de te nemen besluiten en stappen erg belangrijk. Je krijgt nl. allerlei informatie over de woning zelf, maar ook een koopakte, kadastrale gegevens, bij appartementen allerlei informatie over de V.V.E. (Vereniging van Eigenaren) en je hebt te maken met diverse verzekeringen, kortom heel veel informatie. Ik help je / jullie graag om dat op een rijtje te krijgen zodat je de goede keuzes kunt maken.

Sluit je voor de 2ekeer een hypotheek, bijvoorbeeld omdat je een ander huis koopt, dan komen er vaak nog extra regels om de hoek, zoals bijvoorbeeld de bijleenregeling, beperking fiscale aftrekbaarheid van de rente, fiscaliteit van levensverzekeringen enz.

Vaak ziet je levenssituatie er nú ook heel anders uit dan toen je je eerste huis kocht. Het is dan prettig om te kunnen sparren met een financieel specialist over de mogelijkheden.

Verder is het van belang ook zaken rondom arbeidsongeschiktheid, overlijden, etc. goed door te rekenen en te overdenken wat je bijvoorbeeld wel of niet wilt verzekeren en welke bedragen. Uiteraard kan ik al deze zaken voor je berekenen en je daarover informeren en adviseren.

En dan zijn er nog zaken als familielening, schenking voor de aankoopwoning, enz.  Ik informeer je graag als dat speelt!

Waarom kiezen voor Wim Kooijman Hypotheken? Omdat je met een helder 6 stappenplan tot de keuze van de juiste hypotheek komt. Hoe?

 

Stap 1.    Eerste verkenning hypotheek, kosten dienstverlening en berekeningen

Je hebt een huis op het oog of wilt weten wat je kan lenen? In het eerste vrijblijvende gesprek doe ik het net even anders.  Het is geen ½ uurtje vrijblijvend gesprek waar je hoort wat de dienstverlening is, de kosten zijn en dan sta je weer buiten, nee, ik neem er uitgebreid de tijd voor om je alvast goed  te informeren over de hypotheekvormen, bijkomende zaken als arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid, overlijdensrisico etc. en ik kijk wat met het inkomen haalbaar is aan maximale hypotheek. Daarvoor vraag ik voor het 1egesprek al een aantal stukken bij je op.  Daarnaast krijg je een lijstje met de stukken die meestal nodig zijn om een hypotheek aan te kunnen vragen, zodat je die alvast kan verzamelen.

Zo ben je gewoon al beter geïnformeerd als je op zoek gaat naar een woning of in onderhandeling gaat over een woning die je al op het oog hebt.

Uiteraard hoor je ook wat mijn kosten zijn, maar geef ik ook informatie over de kosten van de notaris (hypotheekakte, overdrachtsakte, etc.), kosten van een taxatie, enz.

Stap 2. Aankooptraject, uitwerking hypotheekkeuze en aanvraag

Je weet nu wat je kunt lenen en kan het aankooptraject starten als je een woning naar je keuze en binnen je budget gevonden hebt. Ik kan je helpen met de onderhandelingen. Is er een voorlopige aankoop gedaan, dan maken we snel een aanvullende afspraak om te kijken welke hypotheek nu het beste past. Je bent al uitgebreid geïnformeerd in het 1egesprek dus dit kan vrij snel gaan. Ik adviseer dan z.s.m. welke keuze naar mijn idee het beste bij je wensen past en als je daarmee akkoord gaat, vragen we de hypotheek en bijbehorende verzekeringen aan.  

Stap 3. Offerte

De offerte komt binnen en die bespreken we. De nodige stukken dienen nu verder verzameld te worden en ik adviseer je hoe je deze zaken het snelst en het beste kan aanleveren zodat we een compleet dossier bij de bank/geldverstrekker kunnen indienen als de uitgebrachte offerte akkoord is.

Daarnaast komen de polissen binnen van de afgesloten verzekeringen (bijv. overlijdensrisico en arbeidsongeschiktheid/ww).

Stap 4. Goedkeuring

Complete dossier gaat ter goedkeuring naar de bank/geldverstrekker en bij akkoord is de zaak rond en gaan de stukken naar de notaris. Het kan voorkomen dat de bank/geldverstrekker nog nadere informatie wil of een stuk anders wil ontvangen. Dat communiceer ik dan met je en kijk hoe we dat z.s.m. weer kunnen aanleveren.

Stap 5. Akkoord

Na het akkoord van de bank/geldverstrekker gaan de stukken naar de notaris waar t.z.t. dan de overdracht van de woning getekend wordt en de hypotheekstukken.

Ik heb zelf goede contacten met een notariskantoor en kan je daar introduceren. Deze notaris geeft uitgebreid informatie over de contracten en hanteert een zeer schappelijk tarief.

Maar uiteraard ben je vrij om deze zelf te kiezen. Ik ga graag mee naar de overdracht, als dat mogelijk is.

Stap 6. Evaluatie

Nadat dit alles gedaan is en je in je huis gesetteld bent, kom ik graag nog een keer langs om nog een keer door het adviesrapport te gaan, de keuzes nogmaals toe te lichten en je vragen over de hypotheek die er mogelijk nog/weer zijn, te beantwoorden, zodat je ook achteraf goed begrijpt wat er afgesloten is en hoe dat onderbouwd is. Kortom, nazorg!

De 7 zekerheden van
Wim Kooijman Hypotheken

  1. Eerste afspraak gratis en vrijblijvend
  2. Bij de eerste afspraak al een duidelijk inzicht wat er mogelijk is.
  3. Volledig onafhankelijk
  4. Helder over de kosten van het advies en bemiddeling.
  5. Deskundig en onafhankelijk advies op maat
  6. Snel duidelijkheid over uw situatie
  7. Keuze uit een groot aantal geldverstrekkers (banken en verzekeraars).

Onafhankelijk advies

Onafhankelijkheid vind ik belangrijk als financieel adviseur. Ik ben vrij om je/jullie hypotheek onder te brengen bij alle financiële instellingen met wie ik zaken kan doen.

Dat geldt ook voor het advies over verzekeringen e.d.

Ik ben dan ook op geen enkele wijze verplicht producten bij een bepaalde instelling (verzekeraar of bank) onder te brengen.

Omdat ik dus voor een groot aantal financiële instellingen kan bemiddelen, kan ik je/jullie dan ook goed adviseren. Je kan denken aan het adviseren over bepaalde specifieke voorwaarden die voor jou/jullie van belang kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld een langere geldigheidsduur van je offerte, de scherpste rente, lage kosten, flexibiliteit van de bank / geldverstrekker, etc.

Door het grote aanbod van banken/verzekeraars kan ik telkens vergelijkingen maken om zo de best passende hypotheek aan te kunnen bieden, helemaal specifiek op jou/jullie situatie gebaseerd.

Ga je naar één bank, dan krijg je veelal ook alleen het aanbod van die bank en dat kan wel eens helemaal niet het beste aanbod uit de markt zijn.

Doordat ik de aanbieders vergelijk, kom je wel tot het best passende aanbod.